Aanmelden
 
0165 38 2922 Contact

Gewrichten

 
 
 

Soepele gewrichten

Gewrichtspijnen verhelpen

 

Last van uw gewrichten? Ons team laat uw gewrichten weer soepel bewegen. Schroth therapie, Podotherapie en Manuele therapie behoren allemaal tot ons aanbod.

 
 

Manuele therapie

 
 

Deze therapie is gericht op functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. De therapeut kijkt voornamelijk naar de gewrichten, en ook veel naar de wervelkolom. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd en een aanvullende opleiding heeft gevolgd van 4 jaar. In onze praktijk hebben we verschillende stromingen binnen de manuele therapie, zodat we tezamen complementair kunnen werken en elkaar, indien nodig, kunnen aanvullen in het belang van u als patiënt.

Hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugklachten……ze komen vaak voor. De oorzaak kan vaak gevonden worden in stoornissen aan het bewegingsapparaat en/of de wevelkolom. Via speciale manuele technieken neemt onze manueel therapeut de oorzaak van uw klachten weg.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Schroththerapie

 
 

Scoliosebehandeling middels de methode Schroth.
Vanuit de Sint Maartenskliniek gegeven, mogen wij binnen de regio als eerste deze therapievorm aanbieden, voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Wat is Scoliose?
De niet medische term voor Scoliose, een bocht in de rug, maakt in één keer duidelijke wat Scoliose is. Bij een Scoliose is de wervelkolom (ruggengraat) zijdelings verkromd en om zijn as gedraaid.

Welke klachten heb jij bij Scoliose?
Een Scoliose kan pijn in de rug geven, met name wanneer je voorover buigt.

Daarnaast komen de volgende klachten voor:

 • Scheefstand van het bekken;
  Beenlengteverschil;
  Hoofdpijn;
  Uitstralende pijn naar de heupen en benen;
  Vermoeidheid door verminderde longfunctie.

Een Scoliose hoeft niet perse klachten te geven. Vooral kinderen hebben meestal geen pijnklachten. Dit betekend overigens niet dat een behandeling dan niet nodig is! Juist om (pijn)klachten te voorkomen moet je zo vroeg mogelijk met een behandeling beginnen.

Hoe eerder een Scoliose ontdekt wordt, hoe beter het resultaat van een behandeling kan zijn. Het hoofddoel van een behandeling is er voor te zorgen dat je wervelkolom niet verder vergroeit.

Doelen van de Scoliose behandeling:

 • Meer lichamelijk evenwicht (balans in spieren);
  Verminderde rug asymmterie;
  Verminderde druk op de interne organen;
  Toegenomen longfunctie;
  Afname van de mechanische krachten die de progressie van de curve bevorderen;
  Voorkomen van chirurgische Scoliose behandeling.