Aanmelden
 
0165 38 2922 Contact

ClaudicatioNet

 
 
 

 

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een aandoening aan de benen waarbij de doorbloeding van de benen is aangetast. De slagaders in de benen zijn vernauwd waardoor er minder bloed door kan stromen.

Dit levert vooral problemen op tijdens het lopen. De spieren in de benen hebben tijdens het lopen extra zuurstof nodig, maar het bloed kan dit niet voldoende leveren door de vernauwing. Hierbij ontstaan klachten als pijn, kramp of een doof of moe gevoel. De klachten kunnen optreden in de voet, de kuit, het dijbeen of de bil.

Bij deze aandoening is het erg belangrijk om te lopen. Hierdoor kan de bloedstroom door de kleinere bloedvaten toenemen waardoor uw benen beter van zuurstof worden voorzien. Omdat de doorbloeding van de benen verbeterd zullen de klachten minder snel optreden en kunt u uiteindelijk langere afstanden lopen.

De praktijk voor fysiotherapie “Sint Willebrord” heeft nu, in samenwerking met het Claudicationet, een speciaal beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met etagebenen, waarin de looptraining centraal staat.