Aanmelden
 
0165 38 2922 Contact

Echografie & shockwave

 
 
 

Echografie

 

Bij ons in de praktijk beschikken wij over een echografie apparaat. Door middel van een echo kunnen we nog preciezer vaststellen wat er aan de hand is. Zo kunnen we structuren in beeld brengen en beoordelen of er bijvoorbeeld sprake is van een spier-/peesscheuring, ontsteking of verkalking. Hierdoor hopen we u nog beter te kunnen helpen met uw klachten!

 
 

Shockwave

 

Ook hebben wij binnen de praktijk een shockwave apparaat. Dit is een ondersteunde behandelmethode waardoor wij u nog gerichter kunnen helpen in uw herstel.

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige schokgolven. Deze worden door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in het schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees, hielspoor, maar ook spasticiteit.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.